The Columbia High School Class of 2018 boys’ long distance team closed out their strong four year run with an appearance at the 11th Annual Holmdel Twilight Series Season Ender.
Columbia High School filmakers and animators won at the 2018 Montclair Emerging Filmmaker Competition.
Photography students participate for the 13th year in a row in the annual Pingry multiple high-school photography exhibition in Pingry's Hostetter Gallery.
On August 3, 2016, the State Board of Education approved updated state regulations for the high school graduation assessments requirements in both English language arts (ELA) and mathematics for the Classes of 2016 through 2021, and beyond. These new state regulations (N.J.A.C. 6A:8-5.1) became effective on September 6, 2016.
Fifteen South Orange and Maplewood residents, all students at Columbia High School (7 Sophomores and 8 Juniors), participated in a Model UN Conference at New York University.
The SPHINX VIRTUOSI is one of the nation’s most dynamic professional chamber orchestras, comprised of 18 of the nation’s top Black and Latino classical soloists.
0 Columbia High School Fine Arts students traveled to Ocean County College to participate in the 2017 NJ Teen Arts Festival
The South Orange & Maplewood School District is committed to making our content accessible to all members of the public, including those with disabilities. This includes parents, students, employees, and all others associated with our district. If you need assistance in accessing materials on the district website or you would like to provide feedback or file a complaint about the website, please contact Caralyn Moore via e-mail at the following address firstname.lastname@example.org.
National Honor Society Candidate Information Packet and Application Directions
Please visit: http://www.nhs.us
Please read this packet carefully and follow the directions in it. Failure to meet deadlines or submission of an incomplete packet will render you ineligible for this year’s membership in the NHS.
Due to the snow days and no power in parts of our community, the registration window for the online course registration will be extended to Friday, March 23, 2018. This will allow students additional time to see their counselors with questions and give families without power the additional time to register for classes.
Opening Bell for Students: 7:45
(Teachers Report: 7:48)
Period 1 7:55-8:40 (45min)
Period 2 8:44—9:27 (43 min)
Period 3 9:31-10:14 (43 min)
Period 4 10:18-11:01 (43 min)
Period 5 (lunch) 11:05-11:50 (45 min)
Period 6 (lunch) 11:54-12:39 (45 min)
Period 7 (lunch) 12:43-1:28 (45 min)
Period 8 1:32-2:15 (43 min)
Period 9 2:19-3:02 (43 min)